Unboxing PicoBoard

Un dels temes sobre els quals encara no havia pogut escriure és l’ús de les plaques PicoBoard per a connectar Scratch amb el món real.
Gràcies als companys de Ro-Botica, una de les tendes de robótica educativa més activa que conec, he pogut gaudir d’una placa PicoBoard per a poder fer-vos aquest article i alguns que ja estic preparant. Moltes gràcies Rocío, Carles i Toni.

En aquest article us presento la placa PicoBoard que molts de vosaltres segur que ja esteu provant o teniu intenció de fer-ho, per a els que esteu en aquest cas us convido a passar per Ro-Botica al carrer Hercegovina, 22 baixos de Barcelona on estaran encantats de guiar-vos i d’oferir-vos l’ajuda que necessiteu.

El que necessitem per a treballar amb la PicoBoard és:

  • La Placa PicoBoard
  • Un cable USB per connectar la placa al nostre ordinador (hi ha una versió de placa que funciona amb connector Serie, però dubto que trobeu alguna a les tendes)
  • 4 cables amb 2 pinces de cocodril cadascun

Aquí podeu veure un petit vídeo del contingut de la PicoBoard i cadascuna de les seves parts.

SCAT005 – Unboxing PicoBoard from ScratchCatalà on Vimeo.

La placa ens dona els següents sensors:

  • Llum, detectant les diferencies de llum
  • Micròfon, detectant el so
  • Resistència elèctrica, amb les 2 pinces de cocodril de cada cable detectem la conductivitat entre elles
  • Botó per saber si l’hem premut o no
  • Lliscador a mode de potenciòmetre per detectar variacions

Per a treballar amb la placa hem de connectar el cable USB a la placa i a un port USB del nostre ordinador, un cop connectats ja podem treballar amb els blocs de sensors per tal de detectar el que passa al món real, o no?
Un dels problemes habituals és que l’Scratch i la placa no s’entenguin, per què? Segurament no heu instal·lat els controladors (drivers) per a que l’ordinador pugui realitzar la connexió amb la placa, no us preocupeu, podeu descarregar-los des de: http://www.picocricket.com/picoboardsetupUSB.html
I un cop ho tenim tot connectat ja podem fer bullir les idees per veure que podem fer per a treure-li tot el suc a aquesta placa.

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.