Comunicacions en Scratch – 2 de 3

Un altre forma de connectar Scratch amb el món real és fent servir el Lego WeDo, unes peces de construcció del fabricant Lego que porten a més a més un petit motor que dona encara més possibilitats a aquest clàssic joc de construcció, dotant-lo de moviment.
A diferencia de la PicoBoard el Lego WeDo nomes informa a Scratch de 2 esdeveniments que puguin passar al món real, en canvi té el control dels motors Lego podent dominar-los des de’l nostre projecte.

Però com ho fem?
Per a fer servir els controls dels motors Lego, cal activar els blocs dins l’Scratch doncs per defecte estan desactivats i no es veuen.
Anem al menú “Edita” i escollim l’opció “Mostra els blocs de motor”

que ens fa aparèixer dins la secció de blocs de moviment els 5 blocs necessaris per a controlar els motors.

També tenim dins els blocs de sensors la possibilitat de consultar els dos sentits del que ens informa Lego, la inclinació i la distància a un objecte.

I per a fer això nomes cal connectar els diferents motors i sensors Lego al hub USB i aquest connectar-lo al port USB del nostre ordinador i ja podem realitzar els nostres projectes afegint interacció amb l’exterior.

On puc trobar el Lego WeDo?
Es pot adquirir per internet a la pagina dels seus creadors LEGO o si vols fer-ho comprant-la directament a una botiga, pots trobar-la a RO-BOTICA on conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, han creat un kit especial anomenat Aula Robòtica per a escoles de primària que conté un equip complet per a 6 llocs de treball.

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.