Avaluant el codi d’un projecte Scratch

A la darrera Scratch MIT Conference celebrada durant els dies 6 al 9 d’Agost a Boston, els amics de Programamos.es han presentat una eina web per a poder avaluar un projecte Scratch, aquesta eina esta basada en Hairball un plug-in per a Python que es pot veure com funciona en la seva versió original aquí.
Els companys de Programamos.es li han donat un aspecte molt més amigable i han creat aquesta eina web Dr.Scratch

i han incorporat una capa per a gestionar la nostra habilitat com a programadors amb l’assignació de punts que ens faran créixer dins els nivells de programació. Cal a dir que aquesta versió encara esta en la seva fase Alpha de desenvolupament i per tant no sempre funciona i algunes de les seves opcions estan desactivades. Tot i que no pot substituir l’avaluació d’un mestre davant del treball dels seus alumnes, si que ens aporta un anàlisi més tècnic sobre com s’ha construït el projecte i quins aspectes cal millorar.
Per a la creació d’aquestes puntuacions, s’han basat en la següent taula.

I ens demanen ajuda per tal de millorar aquesta avaluació de conceptes.

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.