Visor Experimental de projectes Scratch

Ahir la gent del MIT va activar una nova millora al seu lloc web, es tracta d’un visor de projectes complementari a la visualització dins la mateixa pàgina del projecte.
Per provar aquest nou visor cal que aneu a la següent pàgina dins el lloc web d’Scratch http://scratch.mit.edu/experimental i us identifiqueu amb el vostre usuari i contrasenya, seguidament heu de fer clic a sobre del botó “Opt” amb això ja tindreu disponible la possibilitat de veure qualsevol projecte en el nou visor.

Aquest nou visor desenvolupat en Flash ens dona moltes més opcions que l’actual doncs a diferencia de l’existent que només és útil per provar/jugar amb el projecte, (si volem veure com esta construït l’hem de descarregar en el nostre ordinador i obrir-lo amb el nostre Scratch), aquest nou visor ens mostra tot el codi i recursos del projecte en qüestió sense sortir del navegador.

Per accedir al visor ara teniu una nova secció a la pàgina del projecte que diu “Play with the code”, nomes cal fer clic a sobre de “Experimental Viewer” i ja el tenim aquí.

Una gran idea!!, d’aquesta forma podem veure com esta construït un projecte sense haver de descarregar-lo al nostre ordinador fins que estem realment segurs de que el volem per poder-lo millorar o fer servir com a base d’un projecte nou.

De moment encara es troba únicament en Anglès, però esperem que molt aviat puguem accedir per fer les traduccions al Català, segurament haurem d’esperar a que la versió sigui definitiva ja que com podreu observar, aquesta encara te algunes mancances i no funciona a la perfecció.
Aquesta mateixa setmana la gent del MIT anunciava la nova versió Scratch 2.0 dient que serà una versió Web. Molt probablement aquest visor sigui una part de la nova versió o si més no han aprofitat la idea per desenvolupar-lo.

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.