Un any a ScratchCatalà

Avui fa un any que vaig agafar el relleu de l’Eugeni en aquest blog. Permeteu-me celebrar-ho amb un breu balanç de tot el que ha donat de sí aquest any!

El 24 d’octubre de l’any passat vaig fer la meva primera publicació a ScratchCatalà:

Prenent el testimoni

Ja des d’un inici deia: espero que ScratchCatalà pugui seguir sent un espai de trobada per a la comunitat catalana de Scratchers.

He de dir que la meva intenció sempre ha estat oferir aquest lloc web a qualsevol docent o educador que vulgui compartir la seva experiència, però el dia a dia fa que tot plegat es faci difícil de coordinar i en aquest temps només hi he escrit jo. Això sí, sempre he intentat donar-li un caire universal i un to neutral per davant d’opinions personals.

Balanç d’aquest any

A Catalunya cada vegada hi ha un interès creixent en la programació i la robòtica educatives, i aquest any ha anat ben carregat d’esdeveniments educatius. Aquí ens hem anticipat anunciant-los i també n’hem fet un resum. També hem parlat de moments rellevants:

Les dues publicacions més populars han estat:

Targetes Scratch en Català

Ensenyament crea un portal de programació i robòtica educatives

Recursos compartits sobre Scratch:

Sobre derivats de Scratch i complements:

I un grapat de notícies d’interès per a la comunitat catalana:

ScratchEdMeetup i Grup de treball

Aquest espai també ha servit com a altaveu per fer difusió de les trobades ScratchEdMeetup i del grup de treball creat recentment amb la col·laboració de les associacions Rosa Sensat i Espiral:

Grup de treball: participa-hi!

Per acabar, afegir que també s’han renovat les seccions del lloc web que trobareu en el menú de la capçalera de ScratchCatalà.

Espero que puguem seguir celebrant molts anys més!

Força Scratch!

*Imatge de l’inici extreta d’aquest tuit

3 respostes a «Un any a ScratchCatalà»

Els comentaris estan tancats.