Traduint Scratch 2.0

Aquests dies ens hem tornat a trobar els responsables de la traducció de l’Scratch 1.4 per a realitzar la feina de traducció de la versió 2.0 que sembla que el MIT la tindrà llesta per a finals de Gener de 2013.
Com ja sabeu, aquest equip esta composat pel Jaume Ramos, el Pau Córdoba, el Frank Sabaté i l’Eugeni Catalán.
Com que encara hi ha temps, us vull convidar a enviar-nos suggeriments de termes que heu vist mal traduïts o que creieu que són millorables, us faig un recull del que he rebut durant aquest anys:

 • L’Antoni Gomà em va demanar realitzar els següents canvis, que ja hem tingut en compte:
  • Substituir “Fixa [variable] a [valor]” per “Assigna” doncs el terme “Fixa” indica permanent i estem parlant de variables que evidentment no ho son.
  • Substituir “Al prémer …” per “En prémer …” molt més correcte.
  • No fer servir “Animació” com a traducció de “Sprite”, aquí tenim menys acord, ja que l’Antoni proposa fer servir “Objecte” però ens sembla massa tècnic pels nens. Estem pensant en “Personatge” o “Actor” o fer servir “Sprite” directament.

Espero les vostres propostes que estudiarem amb cura.
Força Scratch!!

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.

5 respostes a «Traduint Scratch 2.0»

 1. Idò jo trob que “objecte” és perfecte, perquè en qualsevol altre cas (animació, personatge, actor, sprite) necessitaràs fer un aclariment pel malentès que pot provocar la paraula. És el que em passà a mi quan ho explicava al meu fill. Al final acabes dient que pot ser qualsevol objecte/cosa al que vulguis fer-li fer coses. Per nens a partir de 10 anys no crec que sia tan tècnic. Pel més petits no sé …

  Salut!

 2. Teniu pensat traduir “MIT App Inventor 2”?. Es un llenguatge de programació per blocs, molt semblant a l’Scratch, però dirigit essencialment a desenvolupar programes en Android. Jo he creat programes senzills, de forma molt ràpida, pel meu Android Smart Samsung S4.

Els comentaris estan tancats.