Targetes Scratch 3.0 en Català

Ja tenim aquí el primer conjunt de targetes de Scratch 3.0 traduïdes al català per l’Eulàlia Canet. Descobreix-les!

Nou Scratch 3.0 i noves targetes

El 2 de gener de 2019 s’ha fet el llançament oficial de la versió 3.0 de Scratch que inclou un grapat de novetats, com hem explicat a la darrera entrada del blog.

Ens omple d’il·lusió anunciar que, gràcies a un esforç titànic de l’Eulàlia Canet, ja tenim aquí el primer conjunt de targetes de Scratch 3.0!

Diem el primer conjunt perquè més endavant en vindran de noves, però aquestes han estat les primeres que l’equip de Scratch ens ha fet arribar als traductors.

Permeteu-nos que ens pengem la medalla: el català ha estat el primer idioma en disposar de la corresponent traducció, fet que demostra com d’important és per a nosaltres aquest recurs. Però no només això: us les fem arribar abans i tot del llançament oficial previst en aquesta pàgina web (encara en blanc). Naturalment, hem rebut el vistiplau de l’equip de Scratch perquè en realitat sí les han compartit aquí 🙂

Cinc paquets per a cinc hores de projectes

En la mateixa línia de les targetes de Scratch 2.0, cada un dels conjunts de 7, 8 o 9 targetes està pensat per utilitzar-lo en una hora de classe.

Com veureu a les guies de docent corresponents (de moment en anglès), l’equip de Scratch ens fa una proposta de distribució horària del taller d’una hora que té tres parts: 10 minuts inicials per imaginar, 40 minuts per crear i 10 minuts finals per compartir. Ara bé, podem plantejar-ho com vulguem i dedicar-hi més estona o dies si així ho considerem.

Anima el teu Nom

Anima les lletres del teu nom, inicials o paraula preferida.

Anima un Personatge

Dona vida a personatges amb animacions.

Joc d’Atrapar

Crea un joc en què persegueixis un personatge per a obtenir punts.

Fes Música

Tria instruments, afegeix sons i prem tecles per a tocar música.

Crea una història

Tria personatges, afegeix una conversa i fes realitat la teva història.

Finalment, compartim tot el conjunt de targetes en un sol arxiu PDF per imprimir-les totes alhora:

Descarrega totes les targetes

 

Gràcies de nou a l’Eulàlia per la feinada amb la traducció al català, que no dubto que continuarà amb les targetes que estan per venir. Força Scratch!