Scratch2013Bcn – Scratch Connecting Worlds

Com ja sabeu, durant els dies 25 al 27 de Juliol al Citilab, és va celebrar la 1a. Conferència Europea sobre Scratch, i tot gràcies al Joek van Montfort i a la delegació catalana que l’any passat va anar al ScratchMIT2012 a Boston, on a rel d’un pensament escrit a la pissarra de suggeriments d’aquesta conferència, el Joek va escriure això


i després de la consegüent xerrada a un bar entre uns quants scratchers, el tweet sobre que podria estar molt bé realitzar-lo a Barcelona va córrer com l’escuma

i la gent del Citilab va agafar el testimoni i va oferir les seves magnífiques instal·lacions, el seu personal i tot el seu coneixement, que no és poc.

Amb la direcció del Joek van Montfort, un entusiasta holandès de l’Scratch que manté el lloc web Scratchweb.nl i tots els voluntaris i la gent del Citilab, aquests 3 dies han estat intensos i plens d’entusiasme en vers a ensenyar als nens a desenvolupar les seves capacitats sobre robòtica i programació, tot girant al voltant de l’Scratch, però també sobre qualsevol nova opció de connectar Scratch amb el món real, com el Kinect2Scratch, o el Leap2Scratch presentats per l’Stephen Howel un irlandès molt actiu.
La conferència la van obrir el Mitchel Resnick i la Karen Brennan el dia 25, que van venir expressament des de’l MIT de Boston. Al llarg dels 3 dies es van dur a terme tallers, presentacions, pòsters (un àrea comuna on presentar qualsevol tema relacionat amb l’Scratch) i les IgniteTalks (unes presentacions de 5min amb 20 diapositives que anaven canviant soles cada 15 segons, un estres!!) jo vaig tenir el plaer de poder fer una d’aquestes IgniteTalks, en total van ser 12 que podeu veure recollides en aquests 2 PDF adjunts, gràcies a una gran feina del Frank Sabaté.
IgniteTalks dia 1
IgniteTalks dia 2
Les presentacions del segon dia van anar a càrrec del David Cuartielles co-fundador d’Arduino i del Clive Beale de Raspberry Pi, totes dues molt interessants, tot i que el David es va dur la palma, aquest home és un showman.
Explicar-vos tots els tallers, pòsters e IgniteTalks seria impossible, entre altres raons perquè no podíem estar a tot arreu ja que les sessions estaven repartides al llarg del dia i en paral·lel, per tant aquí us deixo el programa amb tot el que ens van oferir.

Per a mi, el millor de tot, a més a més de veure que fa la resta d’scratchers d’arreu del món, ha estat desvirtualitzar scratchers amb els que mantinc contacte durant l’any i que no ens havíem tingut ocasió de conèixer en persona fins ara, com han estat el Pau Córdoba, professor de les Escoles Pies de Granollers i traductor al català de l’Scratch, el Juan Carlos López, responsable d’Eduteka a Colombia, el Jesús Arbués, professor de l’Institut Vilatzara de Vilassar de Mar, el Joek van Montfort, de Scracthweb.nl, el Stephen Howel, creador del Kinect2Scratch i Leap2Scratch, el Mitchel Resnick, creador de l’Scratch al MIT, la Karen Brennan, responsable del ScratchEd.com, el Pau Nin, que com diu el Jesús Arbués és el futur del professorat, sentirem a parlar d’aquest jove professor que tot just ha trobat una escola on impartir tot el seu coneixement el proper any, i molts altres companys, pares interessats en que els seus fills aprenguin robòtica i/o programació tot jugant, etc..
Els companys del Citilab al seu espai de YouTube ens ofereix unes entrevistes realitzades durant la conferència.

També us deixo un enllaç a un vídeo resum de tota la conferència. Ah!! i varem assolir el record mundial de Makey Makey amb més de 156 persones en cadena fent miolar al gat Scratch.

Aquí us deixo un petit collage amb algunes de les fotografies que vaig poder fer durant aquests dies.

I no us perdeu les fotografies d’aquest magnífics dies a la compta eventifier de la conferència.

i també al lloc de flickr del Citilab

Bones Vacances a tots
Força Scratch!!

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.