Scratch Room 2018

Al maig passat vam publicar Scratch Room. Un any després, s’ha obert una nova edició i aquí no podem deixar passar l’oportunitat d’anunciar-ho. Teniu temps fins el 15 de juny: participeu-hi!

El Room Escape (d’acord amb el Termcat, joc d’escapada en viu) és un joc que consisteix a sortir d’una habitació tancada usant l’enginy i els objectes que hi trobem a dins. Cada vegada són més populars a casa nostra i, encara que la majoria d’ells estan dissenyats per a adults, els infants i joves també ho passen d’allò més bé.

Què és Scratch Room 2018?

Scratch Room 2018 és una oportunitat per crear i compartir jocs d’escapada en viu amb Scratch. Darrere de la proposta trobem Scratch School.

A qui va dirigit?

El concurs va dirigit a estudiants de Primària (de 3r a 6è curs) i de Secundària (de 1r a 4t) de la província de Barcelona. Això és degut a que molts dels premis tenen la seva localització de la ciutat de Barcelona.

Com han de ser els equips?

Els equips poden ser individuals, per parelles o grups de tres. Només es pot presentar una sola participació (projecte) per estudiant.

Hi ha alguna temàtica específica?

No hi ha cap temàtica concreta, pots fer el Room Escape d’allò que vulguis o que t’agradi més. Cal que sigueu molt creatius i desenvolupar un enginyós joc amb un compte enrere de 5 a 10 minuts.

Requisits i terminis

És necessari completar la candidatura amb un pare, mare o professor.

El termini per presentar propostes finalitza el dia 15 de juny a les 23:59h. Formulari d’inscripció al peu de la pàgina enllaçada.

Hi ha dues categories: Primària i Secundària. Els projectes seran avaluats la darrera setmana de curs i el dissabte 23 de juny es faran públics els guanyadors.

Hi ha premis?

Sí, els 3 millors projectes rebran premis i és possible que només per participar ja obtinguis algun obsequi.

T’agradaria conèixer l’experiència d’un dels guanyadors de l’any passat?

Iago Prieto va guanyar una de les categories de l’any passat amb el seu Room Escape en Scratch.

A més, en aquesta pàgina podreu veure i posar-vos a prova amb els projectes guanyadors de l’any passat.

1r Premi Secundària Scratch Room. Professor: Carlos Díez. Alumna: Rita Masagué. Fes clic a la imatge per veure-ho.
1r Premi Primària Scratch Room 2017. Professor: Pablo Guarner. Alumnes: Joan Folguera i Santi Rodríguez. Fes clic a la imatge per veure-ho.

De nou, recordo que el termini per presentar propostes finalitza el dia 15 de juny a les 23:59h. Formulari d’inscripció al peu de la pàgina enllaçada.

Molta sort als participants i #ForçaScratch!