Scratch in Practice

Scratch in Practice (SiP) comparteix idees i recursos de l’equip Scratch i educadors de tot el món. Cada mes, el lloc web SiP mostrarà un nou tema per explorar i debatre.

Cada mes, un nou tema

Aquest mes de febrer, només unes setmanes després de l’arribada de Scratch 3.0, l’equip de Scratch ha presentat aquesta nova pàgina.

L’objectiu de Scratch in Practice és ajudar a més educadors a integrar Scratch en la seva pràctica amb l’enfocament d’aprenentatge creatiu.

Com hem dit, mes a mes el lloc web SiP mostrarà nous temes per explorar i debatre. Aquest primer mes l’han dedicat a com ajudar els alumnes a començar amb Scratch.

Al febrer, començant amb Scratch!

Així, cada mes trobarem una proposta de taller. Una bona manera de començar amb Scratch: Anima un personatge!

A la pàgina enllaçada es mostra com oferir una classe o taller d’una hora sobre aquest tema. Per a això, podem seguir el tutorial de Scratch o bé utilitzar com a suport les targetes Anima un personatge, disponibles en català aquí.

Al vídeo Minut amb en Mitch, el pare de Scratch, diu: “Assegureu-vos que els infants tinguin el temps i l’espai per experimentar, explorar i expressar-se”.

A l’entrada al blog Notes amb Natalie Rusk, la directora d’investigació d’aprenentatge de l’equip Scratch i autora principal de les targetes de programació Scratch reflexiona sobre l’aprenentatge dels infants.

També trobem sis vídeos més a la secció Consells SiP: Estratègies per introduir l’Scratch. Hi participen membres de l’equip de Scratch i col·laboradors.

Comparteix l’experiència

Per acabar, ens conviden a respondre en un tuit amb l’etiqueta #scratchinpractice a la pregunta Com fas que els alumnes comencin amb Scratch?

També proposen que participem en un xat de Twitter programat per al dimarts, 19 de febrer a les 7:30 PM ET – …el problema és que a Catalunya seran dos quarts de dues de la matinada del dimecres 20! Un altre cop serà!

També us pot interessar: