Scratch 3.0 arribarà ben aviat!

El 2 de gener de 2019 és la data triada per al llançament de la versió 3.0 de Scratch. Avui, a poc menys de dos mesos, l’equip de Scratch ha fet un seminari en línia: no us el perdeu!

Els seguidors del blog sabeu que acostumo a fer publicacions força llargues però el dia a dia a l’aula apreta i avui seré breu – disculpeu!

Scratch 3.0 Webinar

Com comentava, aquesta tarda membres de l’equip de Scratch (Champika Fernando, ponent a ScratchMIT2018; Eric Schilling, protagonista de Scratch a l’Espai; Carmelo Prescicce, de qui vam parlar a Scratch2017BDX) han fet un seminari en línia que ha quedat disponible en aquest enllaç.

Com vam comentar a l’entrada ScratchMIT2018, la versió beta de Scratch 3.0 ja presenta un nou disseny, nous blocs i extensions… i això ha estat el que han volgut mostrar en primer lloc.

A la part final han estat resolent dubtes i demés preguntes sobre Scratch 3.0, com la que he formulat jo: “Serà possible crear projectes col·laboratius de manera que s’editin alhora?”. La seva resposta ha estat que de moment no ho tenen previst però tot serà que algú s’hi posi. Així que si sou desenvolupadors i us engresqueu ja sabeu!

Un apunt final

Aprofito l’avinentesa per recordar que el dissabte 17 tenim una nova trobada ScratchEdMeetup i que el dia 20 es celebra l’Scratch Challenge Day: més informació a l’entrada Jornades Scratch al novembre.

I com que per jornades no serà, en paral·lel a la setmana europea de la robòtica (16-25 N) que ja vam anunciar aquí, s’afegeix la setmana de la robòtica social (19-23 N). Destaco la “Xerrada pràctica per a professors i mestres: Recursos i activitats de robòtica per treballar a les aules” que es farà el dimecres 21 a les 17:30h al CosmoCaixa: més informació a  roboticasocial.cat.

Em queda pendent parlar de l’Scratch Challenge 2019, l’ScratchDay Project d’iEARN Pangea… espero trobar el moment per a tot! Fins aviat!