Scratch 2.0 esta arribant

La gent del MIT ja deixa entreveure com serà la nova versió Scratch 2.0 que tenen previst deixar provar a la conferencia del Scratch Day 2012 el dia 19 de Maig, encara no estarà finalitzada però els que tinguin la sort de poder assistir ja podran fer un tast. Des d’aquí us convido a que si algú te previst assistir, faci cinc cèntims com a corresponsal destacat 😉 Gràcies per endavant de part de tots.

Què podem destacar del que ja ens han deixat veure?
La versió sembla que serà via Web fent servir Flash Player d’Adobe, personalment crec que és una mala elecció, ja que en aquest darrers temps el flash s’ha esdevingut un sistema que han anat deixant de banda els grans de la industria per assolir el HTML5 com a estandar. També tindrem una versió per a poder instal·lar en els nostres ordinadors, així doncs no haurem de patir per la qualitat de les nostres connexions a Internet.
Els projectes fets amb versions anteriors es podran fer servir sense cap mena de problema.

Aquí teniu una imatge de com es podrà veure en el nostre navegador web.


A destacar 3 punts:

  1. See InSide / OutSide, que ens permetrà entrar a veure el codi del projecte que estiguem visualitzant per tal de veure els blocs que s’han fet servir i com.
  2. Tenim 2 noves categories de blocs, Triggers i My Blocks, i podem veure que la categoria Variables ha canviat de nom per Data.
    • Triggers: Els blocs que aniran en aquesta categoria no s’han mostrat encara i nomes podem fer especulacions, de fet el terme trigger es fa servir en programació per a executar unes accions en resposta a un esdeveniment.
    • My Blocks: una de les opcions que més m’agrada és la de poder inventar-me blocs. Amb aquesta opció podrem per ex. crear un bloc anomenat “cercle ‘x’ ” que faci recorre un cercle perfecte a la nostra animació de la mida indicada a ‘x’. Les possibilitats que això ens dona són moltes. Aquí podeu veure un exemple per crear un nou bloc per saltar.
  3. Backpack, serà com un repositori/magatzem de trossos de codi, animacions, etc… que podrem anar recollint de projectes que consultem per a poder-los fer servir en els nostres propis projectes, estalviant-nos així molta feina.

Haurem d’esperar a Maig per a poder veure més sobre aquesta nova versió.

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.