Scratch 2.0 al nostre ordinador

Com ja sabeu la versió beta d’Scratch 2.0 descarregable al nostre ordinador ja esta disponible, com sempre la podeu descarregar des de la pàgina web del MIT o des de la pàgina de descàrrega d’ScratchCatalà on podeu trobar totes les versions que s’han anat creant al llarg dels anys.
Aquesta nova versió fa servir la tecnologia d’Adobe Air per a executar Scratch 2.0 en el nostre ordinador, per tant és necessari tenir aquest programari instal·lat al nostre ordinador, si feu la descàrrega des de la pàgina del MIT, automàticament es farà la descàrrega i instal·lació d’Adobe Air per a continuació instal·lar l’editor d’Scratch. Si per altra banda l’enllaç del MIT deixa d’estar disponible o voleu fer vosaltres mateixos la descàrrega d’Adobe Air, podeu fer-ho des d’aquest enllaç un cop instal·lat al vostre ordinador podeu fer servir l’arxiu .air per a instal·lar l’Scratch 2.0, tal i com podeu veure a les següents captures de pantalla.
Arxiu Scratch.air

scratchair

Instal·lació de l’arxiu .air

scratchair2

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.