Propostes per a l’estiu

Amb l’agost per davant, hi haurà temps per a la desconnexió i també per recuperar allò que havia quedat al marge durant el curs: potser una lectura estiuenca, dedicar estones a Scratch… Vet aquí algunes idees per a petits i grans!

Campament Scratch

L’equip de Scratch ens convida a participar en el Campament Scratch. Del 24 de juliol al 13 d’agost, tot Scratcher que ho vulgui podrà fer una immersió en l’oceà i dissenyar la seva creació: qualsevol cosa que pugui trobar en les profunditats – real o inventada! Tots els detalls de les tres parts que conformen l’aventura al lloc web del Campament Scratch.

Moonhack

Moonhack és un esdeveniment gratuït organitzat per Code Club amb el propòsit de batre el rècord mundial d’infants i joves programant alhora. El dia escollit és el 15 d’agost; no cal dir que a casa nostra és probablement el dia més complicat de l’any per a quelcom així, però de ben segur que molts participarem en la mesura de les possibilitats. Inscripcions i detalls al lloc web de Moonhack.

Lectures d’estiu

Fa un mes vam parlar en aquest blog de la nova revista Robòtica & Educació, publicació semestral gratuïta i en català que tot just ha estrenat el número 1.

Una altra lectura que recomano és el número 2 de la revista Hello World, també semestral i gratuïta però, a diferència de l’anterior, aquesta és en anglès.

També us pot interessar el darrer article publicat per Jesús Moreno-León, Gregorio Robles i Marcos Román-González titulat Programar para aprender en Educación Primaria y Secundaria: ¿qué indica la evidencia empírica sobre este enfoque?. Finalment, comparteixo l’enllaç a la pàgina on podreu descarregar i llegir de franc el llibre Mindstorms de Seymour Papert.

 

Vídeos i podcasts

Si sou d’escoltar la ràdio i us agrada que us acompanyi en els trajectes en cotxe o a casa, una bona opció és Scratch Podcast, del que també vam parlar en aquest blog.

Pel que fa als vídeos, a la publicació Scratch2017BDX trobareu un grapat d’enllaços a les ponències en anglès, com ara The Seeds thats Seymour Sowed a càrrec de Mitchel Resnick. També recuperaré l’entrada A la primavera hem compartit i hem après! en la que enllaçava la ponència del Frank Sabaté Programa, crea i gaudeix: maker a l’aula, les experiències compartides a l’ITWorldEdu 9 i també la taula rodona de la Jornada Programa que trobareu sota aquestes línies.

Bon estiu!