Primavera Scratch compartint i aprenent

De nou arriba el juny i el tancament del curs. Els lectors del blog sabeu que soc molt de fer resums; ara fa un any vaig publicar A la primavera hem compartit i hem après! i avui repetim balanç del que han donat de sí els Esdeveniments Scratch 2018.

Jornada de programació i robòtica educatives

El passat 26 de maig es va celebrar la desena edició de la Jornada Programa. Som molts els qui pensem que es tracta de l’esdeveniment de referència al nostre país pel que fa a l’intercanvi d’experiències didàctiques on s’empren entorns de programació i de robòtica educativa. Si més no, pel que fa a afluència: 400 persones va trobar-se aquell dissabte al Citilab de Cornellà de Llobregat!

La jornada va començar amb la Taula Rodona ‘Programació i robòtica educativa des d’una perspectiva STEM‘. Recomano veure el vídeo ja que els participants van compartir un munt d’idees i reflexions necessàries.

Pel que fa a la resta de la jornada, el programa era tan complet que es va fer difícil la tria de blocs; com de costum, al lloc web trobarem enllaçades les presentacions de les diferents ponències! També us convido a llegir el resum del Josep i a recuperar els tuits etiquetats amb #JPRE18.

Trobades ScratchEdMeetup

Permeteu-me destacar en segon lloc les trobades ScratchEdMeetup. Com hem anat explicant al blog, el grup ScratchEdMeetup Barcelona ja portem un any sencer trobant-nos cada mes amb l’únic propòsit de compartir experiències al voltant del que podríem anomenar creativitat computacional. Les acostumem a fer els dissabtes de 10 a 13 h i són gratuïtes i obertes a tothom.


Aquest mes de juny farem dues trobades: dissabte 16 en el marc de la Maker Faire Barcelona i dijous 28 coincidint amb l’Edcamp Sant Martí. Esteu tots i totes convidats a participar-hi!

Jornada Espiral

El 7 d’abril va tenir lloc la Jornada Espiral, un esdeveniment que va resultar ser d’allò més interessant. D’entre les propostes, a ScratchCatalà podem destacar Express-Art i el taller sobre Scratch. Si voleu recuperar els tuits visiteu l’etiqueta #JEspiral.

ITWorldEdu 10

Enguany també s’ha celebrat la desena edició del ITWorldEdu. Al lloc web trobareu enllaçats tant els vídeos com les presentacions de les ponències. En especial, us animo a veure la ponència de la Linda Liukas, disponible en anglès (VO) i doblada en castellà.

STEAM Barcelona

La mateixa setmana prèvia a Sant Jordi es va celebrar l’STEAM Barcelona. En aquest cas no es van enregistrar vídeos, per això podeu llegir el resum del Josep i l’etiqueta #STEAMConf.

A més, en motiu de l’STEAMConf, El Punt Avui va publicar l’article Construir robots des de P3.

Tallers de Microblocks

Com vam explicar en aquesta entrada, MicroBlocks és un nou llenguatge de programació inspirat en Scratch que s’executa directament en microcontroladors. Hem tingut una triple oportunitat de provar-ho de la mà dels creadors i aquí veureu un fil de vídeos.

Jornada TIC de la FECC

El dijous 10 de maig es va celebrar la XVIa edició de la Jornada TIC de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya: “Un pas més en la programació i la robòtica educativa”.

A la secció Jornades Anteriors trobareu les presentacions que han compartit els ponents, com la ponència inicial del Dani Martin. També podeu visitar l’etiqueta #eduTIC18.

 

Espai MITIC

El mateix 10 de maig a la tarda es va celebrar el primer Espai MITIC, on vaig fer aquests tuits. Va estar dedicat a la gamificació i la robòtica educativa i va donar peu a presentar el lloc web Robòtica i +…

Autora: Marielena Arias (@Marielena_am)

EDUBOT – I jornades a Castelló

El 24 i 25 d’abril es van celebrar a Castelló les I Jornades d’Innovació amb Robòtica Educativa.

Si bé aquesta jornada no es va celebrar a Catalunya, també en parlaré perquè han fet gran feina compartint el vídeos: us convido a visitar aquesta entrada al blog per veure’ls!

MoocBot

I passem a un altre cas especial: una taula rodona en línia sobre pensament computacional. Es va fer el passat 5 de juny en motiu del curs massiu i en línia MoocBot, del que vam parlar aquí.

Esdeveniments per a infants i joves

L’any passat vaig parlar d’un grapat de jornades, amb enllaços a diferents notícies publicades en premsa escrita i TV.

No aconsegueixo veure cap crònica de RoboTACRobolotJornada a TorderaSalt per la TecnologiaRobocat o Robotseny. Si en sabeu d’alguna agrairé que m’ho notifiqueu!

  • mSchools Student Awards. Ahir, 9 de juny, es va celebrar una nova edició a Barcelona; per segona vegada es va fer el concurs Scratch Challenge, del que ja vam parlar aquí.

Tinc pensat fer un recull amb el material i descripció del repte: espero tenir-lo enllestit aviat!

També us pot interessar