Novetats desembre 2018

El desembre comença carregat de novetats; amb la intensitat del 1r trimestre no podré allargar-me gaire però espero que tot plegat us sigui d’utilitat: som-hi!

L’Hora del Codi 2018

Com vaig comentar al setembre, entre octubre i desembre es concentren els principals esdeveniments sobre programació i robòtica educativa (tret de l’Scratch Day al maig).

Entre el 3 i el 9 de desembre es celebra l’esdeveniment amb més repercussió global: la Computer Science Education Week. Com vaig explicar a l’entrada L’Hora del Codi 2017, a diferència dels anteriors, que són a nivell europeu, en aquest l’equip de Scratch hi aposta fort i es mobilitza especialment en aquestes dates.

A casa nostra no podria coincidir en dates pitjors: setmana de tres dies, avaluacions, Nadal… En qualsevol cas, ningú diu que no puguem participar la setmana abans o després: en aquesta entrada trobareu un resum de les propostes més interessants i a xarxes socials, #csedweek.

Us animo a provar Code Boogie i Snoopy Snow Brawl, dues propostes amb temàtica nadalenca. En aquest vídeo us explico el funcionament del primer joc i en aquest altre el del segon. Finalment, a L’Hora del Codi 2017 trobareu més informació i altres propostes.

Curs de monitors/ores

Com hem sabut via Punt TIC, torna el curs de monitors/ores en programació i robòtica educativa de Bitbot.cat! De què parlem? Mireu l’entrada sencera que vaig dedicar-li fa un any al blog.

Ho fa amb dues edicions: una presencial que es desenvoluparà del 4 al 20 de desembre i una semipresencial programada per al mes de gener de 2019. El període d’inscripció del primer ha estat ampliat fins al dilluns 3 de desembre!

Més informació en aquesta pàgina

ScratchEdMeetup de desembre

El proper dissabte 15 de desembre entre les 10 i la 1 del migdia celebrarem la 18a trobada ScratchEdMeetup Barcelona! Novament, serà al Punt Multimèdia del barri de Sants.


Es tracta d’una trobada que acostuma a reunir una trentena d’educadors/es de totes les etapes i contextos, amb molts o pocs coneixements sobre programació i robòtica educativa.

Amb quin propòsit? El plaer de compartir recursos i experiències. I tot plegat de forma totalment gratuïta mentre esmorzem plegats (cortesia de l’organització).

De debò: animeu-vos a venir i veureu! Convenceu un/a company/a del centre, amic/ga… i mireu plegats les fotos de les trobades anteriors! Si confirmeu assistència al Meetup o escrivint-me un mail a info[arroba]scratchcatala.com us ho agrairé!

Robòtica educativa al Camp de Tarragona

I avui parlarem per 1a vegada d’un nou Meetup: el que han creat TARRACObot i Petits Enginyers per als i les educadores del Camp de Tarragona!

Busquem sinergies entre les diferents entitats, persones i grups que hi ha al Camp de Tarragona així com posar en contacte tots aquells projectes que hi hagi en aquest territori. Aquest grup neix amb la idea de ser col·laboratiu.
Et convidem que posis en què, on i amb qui estàs treballant i col·laborar amb la resta de projectes que anirem creant en aquest grup.

El grup ja compta amb una trentena de membres i tenen previstes un parell de trobades al llarg del curs, encara sense data.

Més informació en aquesta pàgina

El Nadal amb Scratch, robots i més!

Per acabar, us convido a recuperar l’entrada de fa un any amb un recull d’idees al voltant del Nadal:

El Nadal amb Scratch, robots i més!

Esteu ja comptant els dies per al Nadal? No patiu, Scratch us ajuda!

 

També us pot interessar: