Monitors de programació i robòtica educativa

A Catalunya cada vegada trobem més iniciatives extraescolars de programació i robòtica educativa per a infants i joves. Com és habitual, al mes d’octubre comencen les activitats extraescolars i l’interès creixent per part dels alumnes implica una major demanda de monitors. Us agradaria treballar d’això? Seguiu llegint!

Curs de monitors/es en programació i robòtica educativa

En aquest blog hem parlat més d’una vegada de bitbot.cat, programa que promou l’oferta extraescolar d’activitats en l’àmbit de la programació i la robòtica a Catalunya.

D’acord amb la informació publicada per l’Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC: La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, en el marc del programa bitbot.cat, organitza una formació de programació i robòtica educativa adreçada a monitors/es de lleure i persones dinamitzadores que vulguin introduir aquestes disciplines en les seves activitats.

El curs de monitors/ores en programació i robòtica educativa s’adreça als treballadors/ores d’empreses o entitats que fan formació de monitors/ores o a entitats sense ànim de lucre que vulguin incorporar les extraescolars de programació i robòtica en la seva oferta d’activitats.

Té una durada de 20 hores lectives que es realitzaran presencialment al Citilab de Cornellà i s’avalua amb l’elaboració d’un projecte amb una dedicació prevista de 10 hores. Se’n faran dues edicions. La primera es realitzarà el 17, 19, 24 i 26 d’octubre*, de 9.00 a 14.00 hores. La segona serà el 6, 8, 13, 20 i 27 de novembre*, de 15.30 a 19.30 hores.

El termini d’inscripció finalitzarà el dimecres 11 d’octubre* a les 12.00 h. És un curs gratuït i la inscripció* es realitzarà seguint l’ordre de les sol·licituds.

Ofertes de feina com a monitor/a

Amb l’inici de les activitats extraescolars, estic rebent uns quants correus d’iniciatives que em pregunten de tu a tu si conec algú que hi vulgui treballar. Sempre he dit que en aquest àmbit no hi falta feina, i que és especialment interessant per a estudiants universitaris de matins ja que s’acostuma a compaginar força bé.

Com explico també a la secció On aprendre?, fa un parell d’anys que compilo les diferents iniciatives de programació i robòtica educativa en el territori espanyol. Per veure només les de Catalunya podeu ampliar-lo i desmarcar la resta de capes del menú lateral que es desplega fent clic a la cantonada superior esquerra:


Mostra Iniciativas de Robótica Educativa en un mapa més gran

Força Scratch!

Actualització agost 2018: l’entrada es va publicar el passat octubre de 2017 i, per tant, les dates no corresponen a aquest any. Per a pròximes convocatòries cal contactar amb formacio@bitbot.cat o bé trucar al Citilab.