Jornades Scratch al novembre

Aquesta entrada es podria haver titulat ScratchEdMeetup + Scratch Challenge Day però amb aquests noms encara algú s’espantarà… Traieu les agendes: al final trobareu un bon grapat de jornades més!

Trobada ScratchEdMeetup (dissabte 17)

El dissabte 17 de novembre de 10:00 a 13:00 el Punt Multimèdia acollirà al seu espai (al Parc de l’Espanya Industrial, barri de Sants) la tercera trobada ScratchEdMeetup del curs!

Com sempre, el programa i continguts de la trobada el configurarem allà mateix entre tots/es a partir dels interessos comuns. És a dir, tots/es hi sou convidats/des: mestres d’Infantil o Primària, professors de Secundària i adults, monitors/es d’extraescolars i altres tipus d’educadors, sigui quin sigui el vostre nivell (més informació aquí).

La trobada de dissabte 17 és gratuïta i no cal reservar entrada, però agrairem que confirmeu l’assistència en l’esdeveniment de Meetup o escrivint un correu a info[arroba]scratchcatala[punt]com.

Scratch Challenge Day (dimarts 20)

El 7 d’octubre de l’any passat vaig participar en la primera edició d’aquesta jornada. L’experiència va ser boníssima per això us animo a fer el possible per participar al que serà el 2n Scratch Challenge Day.


Tal i com s’explica aquí, mSchools organitza un taller presencial pràctic adreçat a tots aquells docents interessats a treballar i consolidar els conceptes de programació amb Scratch.

Es plantejaran tres tallers simultanis: un de nivell bàsic/inicial, un altre nivell de consolidació i un altre de nivell avançat.

L’Scratch Challenge Day es celebrarà el dimarts 20 de novembre de 17:00 a 20:00 al CESIRE (av Drassanes 10): inscripcions.

Nota 1: entenc que és exclusiu per a docents en actiu ja que demana nom i codi del centre de treball, però no ho he contrastat amb els organitzadors. De ben segur serà profitós per a tots/es aquells/es docents interessats en participar en la pròxima edició de l’Scratch Challenge.

Actualització: Robòtica Social (dimecres 21)

He sabut de l’organització de la Setmana de la Robòtica Social i ho he trobat d’allò més interessant. D’acord amb el programa, el pròxim dimecres 21 a les 17:30 POSTPOSAT AL FEBRER el CosmoCaixa acollirà una Xerrada pràctica per a professors i mestres: Recursos i activitats de robòtica per treballar a les aules.

Es tracta d’una taula rodona sobre robòtica educativa que comptarà amb la participació de Francesc Rambla (Bitbot), Carles Soler (Fundació Educabot), Marta Peracaula (PECOFIM) i algun docent encara per confirmar.

A més, en paral·lel s’oferirà la possibilitat que els assistents experimentin amb materials, eines i robots educatius gràcies a la col·laboració d’algunes empreses del sector.
Evidentment no serà l’únic esdeveniment, per això si esteu interessats en qüestions de caire ètic al voltant de la robòtica us convido a donar un cop d’ull al programa.

Actualització 12N: L’esdeveniment ha estat POSTPOSAT AL FEBRER

Altres esdeveniments al novembre

En aquest calendari podreu veure de forma senzilla els diferents esdeveniments programats. D’acord amb el títol, no hi ha específicament de programació i robòtica educativa sinó que hi recullo d’altres que considero d’innovació educativa i TIC.

Ja per acabar…

Recordeu que al novembre també es celebra el Bebras Contest i la setmana europea de la robòtica ERW2018! Més informació en aquesta entrada del blog!

Code Week, Ada Lovelace, Bebras, ERW2018 i L’Hora del Codi