Getting Unstuck: 21 dies de programació creativa

Aquests dies de juliol són una gran oportunitat per treure el màxim partit a l’Scratch. No us perdeu la nova proposta de l’equip de ScratchEd: Getting Unstuck!

ScratchEd

Abans de veure pròpiament la proposta vull recordar que ScratchEd és la principal comunitat d’educadors de Scratch.

Si sou amics del blog ScratchCatalà sabreu que des del març de 2017 organitzem les trobades mensuals ScratchEdMeetup, que precisament tenen a veure amb ScratchEd com hem anat explicant al blog.

Getting Unstuck

Getting Unstuck és la proposta que han fet per a aquest mes: del 5 al 25 de juliol conviden a tots els educadors participants que creïn un projecte cada dia seguint les indicacions corresponents.

En aquest punt vull demanar disculpes ja que per diferents motius no m’ha estat possible fer l’entrada abans i ho anuncio quan ja ha començat. Ara bé, aprofitarem que just som al 2n dia de 21 per explicar-ho amb exemples.

Què hem de fer per participar-hi?

En primer lloc cal omplir el formulari que ens inscriurà en la llista de correu electrònic. D’aquesta manera, passarem a rebre un desafiament diari: programar amb Scratch una escena o circumstància amb un component de creativitat important. És a dir, cada proposta de solució serà diferent i aquí trobarem la riquesa!

Una vegada fet, és moment de compartir-ho amb la comunitat! Podrem afegir el nostre projecte a l’estudi corresponent i també a xarxes socials sota l’etiqueta #CreativeComputing i al grup de Facebook de ScratchEd, on podrem preguntar dubtes.

Els dos primers dies

Com veureu a l’estudi del dia 1, la primera proposta va consistir a fer un projecte en què dos personatges, en xocar, demanin disculpes.

El “com” ja depèn de cadascú: mireu, per exemple, el projecte de Mitchel Resnick (dos peixos que es mouen a l’atzar) o aquest de CyberParra (en què la col·lisió es fa en un escenari en 3D).

Pel que fa al repte d’avui, com veureu a l’estudi del dia 2, proposa que es mostri una flor cada vegada que l’usuari fa clic en l’escenari.

Ja s’han compartit els primers exemples, com aquest de clarimer o bé aquest altre de Karen Brennan, coordinadora de l’equip de ScratchEd.

Ajuda: a la pàgina Strategies trobareu orientacions ben interessants i, és clar, també podeu preguntar a Facebook i Twitter.

Us convido a participar-hi i descobrir propostes creatives amb Scratch. Si ho compartiu a Twitter, etiqueteu @scratchcatala i en faré difusió!

També us pot interessar