Esdeveniments Scratch 2018

Aquesta entrada és una actualització de Esdeveniments Scratch, publicada en aquest blog fa dos mesos. Avui repassarem les jornades, congressos i demés en què, d’una manera o altra, Scratch hi té protagonisme. Som-hi!

Calendari de referència

En aquest calendari podreu veure de forma senzilla els diferents esdeveniments programats. D’acord amb el títol, no hi ha específicament de programació i robòtica educativa sinó que hi recullo d’altres que considero d’innovació educativa i TIC.

 

Maig

Jornada d’inclusió digital

Una nova edició (i ja van 7) de la Jornada d’inclusió digital, el 5 de maig a Girona. En aquests moments està obert el termini per presentar experiències i tallers: participeu-hi!

Jornada EduTIC18

La jornada EduTIC18 és l’esdeveniment que organitza any rere any la FECC. Aquesta vegada es farà el 10 de maig i el títol ja és tota una declaració d’intencions: Un pas més en la programació i la robòtica educativa.

Espai MITIC

El mateix dijous 10 de maig a la tarda l’Espai MITIC serà un bon moment per compartir experiències sobre gamificació i robòtica educativa.

ROBOLOT

Aquell cap de setmana, el 12 i 13 de maig, Olot acull la tradicional Robolot. Concretament, dissabte 12 tindrà lloc la Jornada d’intercanvi d’experiències en què tindrà molt protagonisme Arduino i MicroBlocks: no sabeu què és? En vam parlar en aquesta entrada!

Scratch Day

El mateix 12 de maig es celebrarà a tot el món una nova edició de Scratch Day. Sorprenentment, només hi ha 5 esdeveniments a Catalunya. Voleu afegir el vostre? En aquesta publicació en vam parlar!

PR3D2018 + JERP 2018

Si voleu aprofitar el pont de 2a Pasqua (cap de setmana del 19 de maig) per fer una escapada a Madrid o a Saragossa, valdrà la pena assistir a la jornada PR3D2018 o bé a la JERP 2018.

Jornada Programa

I tanquem aquest mes tan intens amb la cita imprescindible, la Jornada Programa. Com sempre, el Citilab acollirà el 26 de maig el punt de trobada i segur que enguany amb la 10a edició serà ben especial. Us convido a llegir l’entrada especial en aquest blog!

 

Juny

EdCamp Sant Martí

El passat 7 de juny de 2017 un centenar d’educadors van participar a la 1a edició de l’Edcamp Sant Martí. Curiosament el mateix 7 de juny (nova data:) 28 de juny de 2018 es farà la 2a edició, aquesta vegada a l’escola Catalonia.

Robotseny

El 9 de juny es celebrarà a Sant Celoni una nova edició de la Robotseny, projecte a nivell municipal que desenvolupa les competències científiques i creatives dels alumnes del nostre municipi tot treballant de forma cooperativa.

Si prenem com a referència els anys anteriors, de ben segur serà una festa. Aviat més informació sobre la jornada al lloc web de Robotseny.

Maker Faire Barcelona

El 16 i 17 de juny Barcelona acollirà els Makers més talentosos i creatius, amb ganes de compartir tot el seu coneixement i creativitat a través de xerrades, exposicions, tallers i demostracions interactives.

La Maker Faire Barcelona serà un gran esdeveniment: enguany serà la 2a edició després de l’èxit de l’any passat.

Congrés de robòtica educativa

I atenció perquè es prepara una de bona per a principis de juliol: per primera vegada Vic acollirà el Congrés de robòtica educativa (CdR-EDU 2018) els dies 2, 3 i 4 de juliol.

El termini d’acceptació de propostes s’ha allargat fins el dia 7 de maig: us animeu a presentar-hi l’experiència?

Un apunt més

Scratch Challenge

Aprofito aquesta publicació per recordar que en el marc de mSchools Students Awards, fins el 13 de maig podreu participar en el concurs Scratch Challenge: accediu a la publicació que vam fer en aquest blog.

Aquests i més, al calendari

Com he dit al principi, ni molt menys són tots: al calendari també hi trobareu competicions de robòtica i altres jornades. Aniré actualitzant-lo amb el pas dels dies: estigueu atents!