Esdeveniments Scratch 2018

Important: aquesta publicació ha estat actualitzada

L’any passat, a aquestes alçades de curs, vaig publicar l’entrada Esdeveniments Scratch. En la mateixa línia, avui repassarem les jornades, congressos i demés en què, d’una manera o altra, Scratch hi té protagonisme. Som-hi!

Arriba el bon temps i amb ell una bona tongada d’esdeveniments educatius. Març, abril i maig són mesos propicis per a l’organització de jornades, congressos i demés mogudes, i en especial són els dissabtes d’aquests mesos els dies més congestionats, podent encadenar uns quants dissabtes consecutius anant d’esdeveniment en esdeveniment (si és que no coincideixen i és quan toca triar!).

Crec que és normal que es concentrin en aquestes dates, doncs és quan els docents poden compartir experiències que vénen desenvolupant al llarg del curs. Experiències innovadores i inspiradores de tot tipus que val la pena conèixer i per descomptat compartir.

En aquesta publicació intentaré recopilar tots aquells en què, d’una manera o altra, Scratch hi té protagonisme. Si en falta algun feu-m’ho saber i els afegiré en una propera actualització.

Calendari de referència

En aquest calendari podreu veure de forma senzilla els diferents esdeveniments programats. D’acord amb el títol, no hi ha específicament de programació i robòtica educativa sinó que hi recullo d’altres que considero d’innovació educativa i TIC.

Març

Edcamps

edcamp és un moviment de trobades entre persones interessades en l’educació. En un edcamp no hi ha un programa definit per l’organització, ja que són els participants els qui construeixen conjuntament el programa a partir dels temes que són del seu interès. És per això que no sabrem fins el mateix dia de l’esdeveniment si es parlarà o no de Scratch; millor dit: si voleu que se’n parli, aneu-hi i proposeu el tema!

Dissabte 10 tenim l’Edcamp Mataró i dissabte 17 l’Edcamp Badalona, on de ben segur parlarem de programació i robòtica perquè hi farem coincidir la trobada ScratchEdMeetup de març!

Jornada TACArt

El dissabte 10 també es farà la 2a edició de la jornada TACArt. Els lector del blog sabeu que hi participaré amb el taller Scratch amb A d’Art (entrades: arts visuals i arts escèniques).

Abril

Jornada Espiral

El 7 d’abril, el Caixaforum de Barcelona acollirà la jornada Espiral. Aquesta associació sobre Educació i Tecnologia (de la que en formo part com a soci i vocal) ha volgut dedicar la jornada a les tendències en educació, entre les que trobem la programació i la robòtica. Encara teniu una setmana de temps per presentar-hi experiències!

Edcamp STEAM Barcelona

Un any més, el 14 d’abril es farà l’Edcamp STEAM Barcelona al CosmoCaixa. L’experiència l’any passat va ser tan bona que no m’ho he pensat dues vegades i ja m’hi he inscrit, ens trobarem allà?

 

ITWorldEdu 2018

Vet aquí la 10a edició d’un dels congressos més importants a Catalunya sobre innovació educativa. L’ITWorldEdu es farà el 16 i 17 d’abril a Sant Cugat del Vallès.

GITECH

L’Associació El Racó dels Robotaires i el TecnoAteneu de Vilablareix, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilablareix i la Generalitat de Catalunya organitzen la quarta edició de la jornada Girona+tecnològica, que es celebrarà el 28 d’abril al Pavelló Municipal de Vilablareix (Girona).

Maig

Jornada d’inclusió digital

Una nova edició (i ja van 7) de la Jornada d’inclusió digital, el 5 de maig a Girona. En aquests moments està obert el termini per presentar experiències i tallers: participeu-hi!

Jornada EduTIC18

La jornada EduTIC18 és l’esdeveniment que organitza any rere any la FECC. Aquesta vegada es farà el 10 de maig i el títol ja és tota una declaració d’intencions: Un pas més en la programació i la robòtica educativa.

ROBOLOT

El cap de setmana següent, el 12 i 13 de maig, Olot acull la tradicional Robolot. A més de xerrades, també es duran a terme competicions i exposició de robots.

PR3D2018

Si voleu aprofitar el pont de 2a Pasqua (cap de setmana del 19 de maig) per fer una escapada a Madrid, valdrà la pena assistir a la jornada PR3D2018. Parlem del mateix esdeveniment que es celebra any sí any no a Figueres: amb aquesta pista segur que molts agafareu agendes per no faltar a la cita!

Jornada Programa

I tanquem aquest mes tan intens amb la cita imprescindible, la Jornada Programa. Com sempre, el Citilab acollirà el 26 de maig el punt de trobada i segur que enguany amb la 10a edició serà ben especial. Us engresqueu a presentar-hi experiències?

Aquests i més, al calendari

De moment he volgut destacar-ne 12, però ni molt menys són tots: al calendari també hi trobareu competicions de robòtica i altres jornades. Segurament actualitzaré l’entrada més endavant: estigueu atents!