És hora d’un relleu…

Ja fa 8 anys que vaig iniciar aquest projecte que és ScratchCatalà, en concret obria aquest lloc web el 27 d’Octubre de 2008, aquí podeu veure aquell primer article, empès per la inquietud, la curiositat d’aquesta forma de programar, tan diferent a la vessant professional en la que em moc i tan didàctica que fins i tot em permetia apropar el pensament computacional a la meva pròpia filla.

Durant aquests anys he format part de l’equip de traducció al Català de l’Scratch i el lloc web del MIT, he pogut conèixer a grans docents, segurament dels millors que tenim al país, a molts d’ells m’hagués agradat tenir-los com a mestres, quina sort tenen els seus alumnes!. També he contactat amb altres mares i pares, que com jo, pensem que ensenyar la ciència de la programació als nostres fills només pot portar-los avantatges. I com no, els nens i nenes als quals he pogut apropar-me amb els tallers i cursos que he fet al llarg d’aquests anys.

Però 8 anys donen per molt, la meva filla ja és una dona, que per cert no ha escollit la informàtica com a professió, què hi farem!!. La meva petita tasca de divulgació ha donat els seus fruits i ara veig com Scratch és una realitat a moltes escoles i centres d’ensenyament, segurament no és prou, però darrerament m’he quedat una mica enrere i per aquesta raó vaig decidir finalitzar la meva tasca. Per a que ScratchCatalà no quedés en no res, vaig decidir migrar-lo a WordPress per a que pogués ser consultat per qualsevol persona al llarg dels anys, ja que no podia dedicar-li l’atenció que requereix mantenir un domini i un servidor i no volia que aquest projecte desaparegués.

Per sort, un d’aquest mestres que he conegut al llarg d’aquests anys, el Pau Nin, es va interessar per a col·laborar a ScratchCatalà i mantenir i reprendre amb més força aquest projecte de divulgació. És per aquesta raó que he decidit passar-li el relleu al Pau, que confio, no, estic segur, que revaloritzarà ScratchCatalà i ampliarà el ventall de divulgació amb la robòtica, la realitat augmentada, ScratchJr i qualsevol altre matèria que es presenti en el seu camí. Tot i deixar en mans del Pau a ScratchCatalà, sempre estaré vinculat a aquest projecte i, qui sap, igual algun dia m’hi torno a reenganxar.

Moltes Gràcies a tots els que heu fet que ScratchCatalà sigui un referent, ah! I si seguint els meus consells vau canviar els enllaços cap a scratchcatala.wordpress.com, ja els podeu tornar al seu lloc original.

ScratchCatalà és viu i amb més força que mai gràcies al Pau. Aquí us deixo amb ell.

Una abraçada i com va dir un altre Pau, ja fa uns anys,

Força Scratch!!

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.

Una resposta a «És hora d’un relleu…»

Els comentaris estan tancats.