Celebrem el Dia de l’Scratch!!

El dia 17 de Maig és el Scratch Day o Dia de l’Scratch arreu del món, com cada any des de’l 2009 els amics del MIT organitzen aquest esdeveniment i qualsevol persona o entitat pot preparar el seu propi acte de celebració.

A Catalunya ja som veterans en aquest aspecte i participem activament en aquest acte.
Ja des de’l primer any, al Citilab s’ha dut a terme el Dia de l’Scratch que s’anomena Jornada Programa però aquest any tenim 6 llocs on poder gaudir d’aquest dia, de fet són 3 els organitzadors, el Citilab, Vailets Hacklab i la UOC que ho fa en 4 de les seves seus.

Tot seguit teniu el programa de cada acte i un planell per accedir a tots ells (els de la UOC els podeu consultar en el seu lloc web), no us perdeu aquesta oportunitat de gaudir d’aquest dia i apropeu-vos a qualsevol dels actes per gaudir d’un dia de programació i robòtica amb els vostres fills.
Per a seguir amb la tradició, aquest any també seré al Citilab, és una pena no poder assistir als altres esdeveniments però no he aconseguit programar a temps un clon per poder assistir a la resta d’actes.

Jornada Programa 2014

Impulsat pels companys de Aulatec i el Citilab
La sisena edició de la Jornada Programa’2014 està dedicada als entorns de programació i de robòtica escolar i adreçada a professionals de l’educació primària i secundària que tinguin interès en el seu ús didàctic a la pràctica docent.

La programació té una repercussió molt important en els alumnes pel que fa a l’estructuració del pensament, a la creativitat, al pensament crític i a la dinàmica assaig/millora que s’estableix per la concepció constructiva dels errors en la programació. En entorns de programació el principal repte és la producció d’idees, que l’alumnat ha d’aprendre a generar a partir de la resolució de problemes.

L’objectiu principal és oferir un espai per compartir i potenciar el diàleg entre docents i intercanviar experiències desenvolupades a l’aula, amb una visió interdisciplinària dels entorns de programació i de la robòtica escolar en qualsevol de les etapes educatives, no oblidant els aspectes competencials que es poden treballar aplicant els principis computacionals a les diverses branques del saber, per tal de facilitar la seva comprensió i aprenentatge significatiu.

17 de Maig de 9h a 15h
Citilab Cornellà

Pl. Can Suris, s/n
Cornellà de Llobregat
Barcelona
Oberta al públic i requereix registre previ
Per a més informació: https://sites.google.com/a/xtec.cat/aulatec-nova/vi_programa_2014

Vailets Hacklab Day 2014

Impulsat pels companys de Vailets Hacklab

Primer de tot la jornada estarà dedicada a realitzar activitats per a nens i nenes:
a partir de 3 anys:
* Activitats lúdiques de iniciació a la programació i la robòtica… i molt més!
a partir de 7 anys:
* Tallers de programació en Scratch de diferents nivells.
* Activitats centrades en la electrònica.
* Creació de robots
* Fabricació de prototipus, …i molt més!
També tindrem espais i activitats reservats per que Pares, Mares i Professors tinguin la oportunitat de conèixer de primera mà les possibilitats que ofereixen aquestes activitats dins el món educatiu.

17 de Maig de 10h a 21h
Ateneu de Fabricació de Les Corts

Comtes de Bell-lloc, 194
Barcelona
Entrada Lliure
Per a més informació: http://vailets-hacklab.org/

Scratch Day UOC

Impulsat per la Universitat Oberta de Catalunya – UOC

El Scratch Day a la UOC consisteix en un taller, simultani a diferents seus, on s’aprendrà a utilitzar l’entorn Scratch i on es construirà un videojoc. Aquest taller s’adreça a nenes i nens de 8 a 12 anys (acompanyats per un adult) i no requereix cap coneixement previ.

17 de Maig de 9:30h a 14h
Simultàniament a diferents seus de la UOC: Girona, Lleida, Tarragona, Sant Feliu de Llobregat, Sevilla i València.

Oberta al públic i requereix registre previ
Per a més informació: http://inventa.uoc.edu/projectes/scratch-day/scratch-day-2014/

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.