Escoles

Avís: La informació que es mostra aquí no està actualitzada.

Contacteu a: info[arroba]scratchcatala[punt]com. Gràcies!!

Escoles sobre les quals tinc constància de l’ensenyament de Scratch, ja sigui dins el pla d’estudis o com extraescolar. Si la teva escola està duent a terme aquesta tasca educativa, no dubtis en comunicar-m’ho.

Mostra Escoles i Scratchers en un mapa més gran

patronatdomenech

CEIPM Patronat Domènech

La Teresa Montenegro està introduint l’ensenyament de l’Scratch a la seva escola des de primers d’any.

escola-projecte

escolaProjecte

El Frank Sabaté i la Carlota Bujons, ja és el segon any que realitzen un “Taller de Creació de Videojocs” utilitzant Scratch.

colegivirolai

Col·legi Virolai

La Silvia Rubio i l’equip docent van creure en la idea de presentar l’Scratch dins l’acte de l’Escola Oberta.

ceip_dofi

CEIP El Dofí

Els membres del A.M.P.A. estan organitzant un taller pels casals d’estiu d’aquest any 2009 i tenen en ment realitzar un curs estable durant tot l’any com activitat extraescolar.

escola-pia

Escola Pia Granollers

El Pau Córdoba de l’Escola Pia de Granollers ja és el segon any que es dedica a ensenyar l’Scratch als alumnes de 4rt amb molts bons resultats, sinó mireu els seus projectes.

Escola Montserrat

Escola Montserrat

L’interès per l’Scratch va creixent de mica en mica, ja sigui des de les AMPA’s, escoles o com a binomi d’aquestes dues. Veieu també el bloc AMPARRAT de l’AMPA de l’Escola Montserrat on mostren el seu interès per l’Scratch amb reunions amb els companys del Citilab. .

CEIP Pau Casals

CEIP Pau Casals

En el CEIP Pau Casals de Sant Joan Despí ja treballen amb els alumnes de clicle superior.

CEIP Sant Jordi

CEIP Sant Jordi

En el CEIP Sant Jordi de Mollet del Vallès ja han creat un bon nombre de projectes al MIT.

CEIP Esteve Barrachina

CEIP Esteve Barrachina

En el CEIP Esteve Barrachina de Sitges també estan duent a terme formació amb Scratch.

Escola Pia Sabadell

El Pep Carrera, un estudiant d’Enginyeria Informàtica que esta donant classes a l’Escola Pia de Sabadell, ha estat impartint la materia d’Scratch a grups de 5è-6è i el de 1er d’ESO i cito paraules seves “es increible comprovar com els nens assimilen amb tanta naturalitat conceptes com les condicionals, bucles, iteracions i variables”. I el resultat ho podeu veure a la seva plana web de projectes compartits.

Escola Nostra Llar Sabadell

El Francesc Amador de l’AMPA de l’Escola Nostra Llar de Sabadell manté un lloc web sobre jocs didactics per dur a terme per a els escolars del seu centre, tot i que es obert a tothom. En ell podeu trobar un breu tutorial de l’Scratch. El nóm d’aquest blog es Fem jocs, assolim estrelles, bonic nom per animar als nens a aprendre.


Escola Lola Anglada de Tiana

El Xavier Eguiguren de l’Escola Lola Anglada de Tiana esta duent a terme una tasca molt important en l’ensenyament de l’Scratch a les aules. Aquest any 2011 podreu tenir l’ocasió de compartir les seves experiencies al Programa’11. En el bloc TIC de l’escola TIC-ana podeu veure alguns dels treballs dels seus alumnes.


Col·legi Sant Gabriel de Viladecans

El Carlos Giménez del Col·legi Sant Gabriel de Viladecans ha començat aquest curs 2010-11 a utilitzar Scratch en alguns treballs de recerca de Batxillerat. Aqui teniu una mostra dels treballs pujats al MIT.


IES Can Peixauet de Santa Coloma de Gramanet

El Jordi Achón membre del servei TAC de la Generalitat i una de les persones responsables de les Jornades Catalanes de l’Ensenyament de la Programació a Primària i ESO – Programa’09 a ’11, també és professor a l’IES Can Peixauet de Santa Coloma de Gramanet ón dins l’assignatura de ciències naturals a introduït l’Scratch. Com podeu observar qualsevol matèria es susceptible de fer-se utilitzant Scratch i sinó mireu aquesta mostra dels treballs pujats al MIT.


Col·legi La Mercè de Martorell

L’Andres García ja fa un parell d’anys, que com diu ell, tonteja amb l’Scratch. Aquest any ha decidit entrar a fons en els cursos de 4t, 5è i 6è.
Ja duu unes quantes sessions i el resultat, com no havia de ser d’una altre manera, els nens estan entusiasmats. Enhorabona!!

IES Bellvitge

La Carolina Crespo esta fent una gran feina al IES Bellvitge amb el curs de 4rt ESO, on fins i tot s’han posat a treballar amb S4A Scratch for Arduino. El bloc de tecnologia ho diu tot, bona feina!!

IES Broch i Llop

El Santi Lapenya de l’IES Broch i Llop de Vila-real acaba de descobrir Scratch i ja s’ha posat a la feina.

IES Sòl-de-Riu

El Marià Cano de l’IES Sòl-de-Riu d’Alcanar i professor de matemàtiques també fa servir Scratch.

CEIP Dr. Estalella i Graells

Des de l’AMPA s’hi fan activitats extraescolars d’Scratch des de fa 2 cursos.

Institut Maçanet

L’Angels en el poc temps de vida d’aquest institut ja ha fet una optativa a 1er. d’ESO i ara es volen llançar a la robotica.

Institut Moianès

L’Albert Puigbò de l’Institut Moianes de Moià inicia aquest curs les classes d’Scratch.

IES Alexandre Deulofeu

L’Alex a l’IES Alexandre Deulofeu de Figueres fan una mica d’Scratch a cada curs de la ESO, i també una optativa de 2on.

Col.legi John Talabot

Des de l’AMPA del Centre d’Educació John Talabot estan introduint l’Scratch a l’escola.

Escola Voramar

L’AMPA de l’Escola Voramar organitza unes classes extraescolars d’Scratch.

INS Font del Ferro

A l’INS Font del Ferro també treballen en SCRATCH i són Premi a la millor Programació a la First Lego League 2012.

Escola El Rocal

A l’Escola El Rocal de Montesquiu la Silvia ja fa 3 anys que fan servir Scratch.

Col·levi Vedruna

La Sara tot just s’ha iniciat aquest trimestre de 2012 en un taller per les nenes i nens de 3er i 4rt de primària el Col·legi Vedruna de Palafrugell.

IES Arnau Cadell

L’Enric Brasó, professor de matemàtiques a l’IES Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès esta fent servir Scratch amb els seus alumnes de Batxillerat, aqui podeu veure el seu lloc web amb algunes mostres del que esta duent a terme.

Escola Sant Gervasi

L’Ana Padilla, mestre de l’escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès, ja esta duent a terme tallers d’Scratch, l’any vinent ho pensen instaurar a tota la primària.

Escola Les Roques Blaves

L’Empar, professora de l’escola Les Roques Blaves d’Esparraguera, ja te previst començar amb d’Scratch, l’any 2012-13. Entre tant podeu veure els seus progressos a la seva pàgina del MIT.

Escola Sadako

El Manel Sayrach, professor de l’escola Sadako de Barcelona, te previst començar amb d’Scratch, l’any 2012-13.

IES Jaume I

La Rosa Martí i el Jaume Ferre, professors de l’IES Jaume I de Salou iniciaren aquest any 2012-13 amb les noies i nois de 2on. d’ESO l’ensenyament de l’Scratch.

Escola Sant Salvador

El Manel Sales de l’escola Sant Salvador de Tarragona ha iniciat aquest any 2012-13 amb les noies i nois de cicle superior l’ensenyament de l’Scratch.

Col·legi Immaculada Concepció

Al Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona ja fa tres anys que fan ensenyament de l’Scratch.

Escola Dolors Monserdà Santapau

Des de l’AMPA de l’Escola Dolors Monserdà Santapau a Barcelona ham aconsseguit fer per primer cop en aquest curs 2012-13 un Taller de migdia d’Scratch per als nens de 5é de primaria. Per demanda dels nens de 6é, que també volien fer Scratch, es va muntar una extraescolar. Ambdues coses estan tenin un gran èxit entre els nens, els pares i els mestres.

institut bruguers

Institut de Bruguers
L’Institut Bruguers introduirà l’aprenentatge de l’Scratch i de la Robòtica al currículum comú de l’ESO de la matèria de Tecnologies i en treballs de recerca al batxillerat.

sagrat cor

Col·legi Sagrat Cor
El Rudi Hickl, professor d’Informàtica del Col·legi Sagrat Cor treballa Scratch amb els alumnes de 6è des de fa quatre cursos, amb cada vegada millors resultats.
Fins i tot ara fan servir ScratchChirpComplier, un aplicatiu que permet compilar els programes en un arxiu exe perquè puguin veure els treballs que fan els alumnes a qualsevol PC encara que no el tinguin instal·lat.

Guillem de Balsareny

Escola Guillem de Balsareny
L’AMPA de l’Escola Guillem de Balsareny al Bages ha decidit incorporar la programació amb Scratch dins la seva extraescolar d’Informàtica a partir d’aquest curs 2013-2014. Benvinguts!!

escola els porxos

Escola Els Porxos
El Xavier Casado de l’Escola Els Porxos iniciarà aquest any 2013-14 unes sessions d’Scratch al cicle superior.

escola carme auguet

Escola Carme Auguet
L’Escola Carme Auguet de Girona també fa formació d’Scratch.

escola dalmau carles

Escola Dalmau Carles
L’Escola Dalmau Carles de Girona també fa formació d’Scratch.

escola veinat

Escola Veïnat
L’Escola Veïnat de Salt també fa formació d’Scratch.

Escola Joan Bruguera

Escola Joan Bruguera
El Gaby González ha iniciat aquest any una activitat extra-escolar a l’escola dels seus fills a Girona.

FEDAC Sant Narcís

FEDAC Sant Narcís
El Xavier Batlle de l’escola FEDAC Sant Narcís de Girona m’informa que fan Scratch dins el curricular de 5e de primària i també com a extra-escolar.

Institut Pla d'en Boet

Institut Pla d’en Boet
La Sandra Martín professora d’Informàtica de 4t d’ESO a l’INS Pla d’en Boet de Mataró ja fa 4 anys que ensenya Scratch als seus alumnes.

Escola Internacional del Camp

Escola Internacional del Camp
Fèlix Hill professor titular de tecnologia de l’Escola Internacional del Camp de Salou esta fent Scratch en el seu centre.

Col·legi El Carme

Col·legi El Carme
El Fèlix Hill ha introduït Scratch en aquesta escola com a col·laborador extern.

Escola Epiqueia

Escola Epiqueia
El Fèlix Hill, com a col·laborador extern, ha introduït Scratch en aquesta escola amb un projecte educatiu nou que articula l’atenció a la singularitat de cada infant.

Escola Els Pinetons

Escola Els Pinetons
L’AMPA de l’escola els Pinetons de Ripollet han organitzat el primer Taller d’Scratch.

La Salle Alaior

La Salle Alaior
A Menorca també fan Scratch, 30 alumnes aprenen ja a programar a l’Escola La Salle d’Alaior.

IES Joan Ramis

IES Joan Ramis
Un altre centre de Menorca on fan Scratch, al IES Joan Ramis de Maó també fan Scratch amb els alumnes d’ESO.

CE Jacint Verdaguer

CE Jacint Verdaguer
L’Anselm Alàs, mestre de l’Institut Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d’Anoia, des de fa uns anys fa tallers d’Scratch a cicle mitjà i cicle superior. Mireu els seus projectes aquí

IES Terrassa

IES Terrassa
El Toni Hortal, professor de l’INS Terrassa, enguany ha començat a oferir una optativa quadrimestral a 1r d’ESO “Aprendre a programar, programar per aprendre” i també una extraescolar de programació i robòtica, on toquen l’S4A.

Escola Antònia Simó i Arnó
Per fi ja tenim la primera escola de les terres de Lleida en sortir al mapa, la Immaculada Fornells treballa Scratch amb els nens de 4t i 6è dins l’àrea d’audiovisuals.

Escola Pia de Vilanova i la Geltrú
El Joan Mª Parellada professor de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, esta introduint la programació en Scratch a la classe de lògica com a complement molt divertit per fer pensar els seus alumnes.

Escola Mare de Déu del Carme
La Cristina Campos, mestre d’informàtica de l’escola Mare de Déu del Carme de l’Espluga de Francolí ha introduit Scratch aquest any 2014 a 2on de cicle mitjà i també a 2on de cicle superior.

IES Joan Boscà
El Jesús del Col·legi Sagrada Família, m’informa que fan servir Scratch. Una nova escola a Lleida. Benvingut!!.

IES Joan Boscà
La Ma. Teresa Xanxo fa servir Scratch a quart d’ESO al IES Joan Boscà de Barcelona.

CRP Gironès
El Pep Cullell, des del CRP del Gironès estan impulsant l’Scratch a les escoles de la comarca. Han creat un bloc amb recursos i experiències.

Escola Antoni Brusi
La Marta Figueras a l’Escola Antoni Brusi de Barcelona ja fa uns anys que fan Scratch.

Escola Fanals d’Aro
El Lluís Sala, director de l’escola Fanals d’Aro de Platja d’Aro, el darrer any van instal·lar l’scratch i van fer algunes cosetes amb els nens de 3r i 4t. Per aquest curs volen fer un pas més. Volen fer un taller de lego wedo i scratch, això vol dir que caldrà una bona programació i coneixement del programa. Endavant!!

IES Torre del Palau
El Cristóbal Peralbo, professor de l’Institut Torre del Palau de Terrassa, des de l’any passat estan realitzant una assigntura optativa (Programació de videojocs) a 1er d’ESO, utilitzant Scratch. Mireu el que fan a aquest enllaç de Youtube

Escola Sant Jordi de Maçanet
El Ricard Roca, professor de l’Escola Sant Jordi de Maçanet, esta fent servir Scratch amb els seus alumnes.

Escola Vedruna Palamós
El Toni Bermudéz professor de l’escola Vedruna Palamós. Aquest curs han començat a programar amb Scratch a Primària. Creu què és una eina molt útil per desenvolupar la creativitat.
I Tant!!

Escolàpies Igualada
Emili Escolà del col·legi Escolàpies d’Igualada. Han introduït l’Scratch a 4t de primària i continuen treballant a 5è i 6è.

Escola Els Arcs
A l’Escola Els Arcs (Fundació Privada Els Arcs), des del curs 2012-2013 fan una optativa que es diu “Programem amb Scratch”. A partir del 3r trimestre del curs 2014-2015 faran programació de robots amb Scratch.

INS Vilafant
El Xavier Ardite esta utilitzant l’Scratch a l’optativa d’Informàtica de 4t d’ESO

Escola Montserrat
L’Escola Parroquial de Ntra. Sra. de Montserrat de Rubi, treballa Scratch des de primària a l’ESO i en diferents complementàries. I també treballen amb WeDo a primària i a l’ESO començaran a fer servir la placa d’Arduino One amb S4A i a més tenen un grup que està treballant amb LEGO Mindstorms EV3.

Cor de Maria-Maria Reina
La Dolors Sucarrats, coordinadora TIC de l’escola Cor de Maria-Maria Reina d’Olot, ens explica que els alumnes de 2n i 4t d’ESO treballen amb Scratch a l’optativa d’informàtica.

INS Manuel Vázquez Montalbán
Des de l’optativa d’Informàtica de 4t de l’ESO a l’INS Manuel Vázquez Montalbán de Sant Adrià de Besòs imparteixen Scratch durant el 3r trimestre.

escola seat

Escola Seat
La Marta Pascual directora de l’escola Seat de la Zona Franca, a organitzat uns tallers d’Scratch per a nenes i nens de sisé de primària.

ies roquetes

IES Roquetes
El Departament de Tecnologia ha introduït l’Scratch al IES Roquetes a 1er i 3er ESO com a assignatura de programació al nou currículum.

IES Salas i Xandri
En aquest institut de Sant Quirze del Vallès han començat a treballar amb Scratch a la matèria de Tecnologia del 1er d’ESO.

Escola La Parellada
En aquesta escola de Santa Oliva, treballen amb Scratch amb els seus alumnes de 4t i 6è.

Escola Pau Claris
A l’escola Pau Claris de la Seu d’Urgell, al tercer trimestre del curs 14-15 van iniciar un taller d’Scratch amb l’alumnat de 4t. I aquest curs han continuat amb 4t i 5è. També han introduit la robòtica amb LEGO.

Col·legi San Rafael
Tots els alumnes de primaria del col·legi San Rafael de la Selva del Camp s’iniciaran en la programació amb Scratch i ScratchJr. I els d’infantil també ho faran amb la robòtica.

Escola Avinyonet del Penedès
A l’Escola Avinyonet esta duent a terme activitats amb Scratch.

Escola Fedac Prats
La Carme Castellà ha començat a treballar l’Scratch amb els seus alumnes de 5è i 6è.

Escola Josep Pallerola i Roca
A l’Escola Pallerola i Roca treballen amb Scratch i WeDo de Lego.

Escola Sant Vicenç
A l’Escola Sant Vicenç de Castellet el seu professor Joan Picas els ha introduït l’Scratch i la Robòtica, aquí podeu veure el que fan.

Escola Splai
La Angels Segarra coordinador informàtica de l’Escola Splai ha iniciat el treball amb els nens de Scratch, revivint el seu coneixement de Logo.

Escola Pompeu Fabra
A l’Escola Pompeu Fabra de Lloret de Mar també s’han apuntat a treballar amb Scratch.

Escola Solc
A l’Escola Solc ja fa uns anys que treballen la programació a diferents nivells, barrejant-la amb la robòtica i l’Scratch Jr. La AMPA també organitza una extraescolar d’Scratch.

Escola La Masia
A l’Escola La Masia de Museros (València) també treballen amb Scratch des del curs 2015/2016 a dues assignatures on treballen amb grups partits, desdoblament de llengua i desdoblament comunicatiu en anglès. També fan tallers de dijous per la vesprada on creen tres videojocs, un per cada sessió de taller.

Escola Jujol
A l’escola Jujol de Barcelona, el Dani i la Mari Carmen ja fa un parell d’anys que ensenyen Scratch a 5è.