Webinar sobre Pensament Computacional

Ja feia uns mesos que no escrivia res en aquest bloc, la feina, altres projectes i la vida familiar són els responsables, res que segurament qualsevol de vosaltres no patiu dia a dia.

En aquest article us vull parlar dels Webinar (seminaris via Web) que organitzen al ScratchED, la divisió del MIT dirigida als professors, on donen suport i intenten dinamitzar l’àrea de la programació dins el sector de l’ensenyament que és on s’ha de difondre Scratch per tal d’aconseguir arribar al major nombre de persones i en aquest cas al major nombre de professors per a que el facin servir en les seves aules i amb els seus alumnes, els veritables objectius d’Scratch.

En el proper Webinar, organitzen un cada mes, parlaran sobre els Conceptes del Pensament Computacional, “Computational Thinking Concepts”.
Tindrà lloc el dilluns 28 de Març entre les 7 i les 8 de la tarda hora de l’Est dels EUA, es a dir, entre les 12 i l’1 de la nit del dilluns hora catalana.
El Webinar esta organitzat via web en una finestra on es van mostrant les presentacions dels parlamentaris, una petita finestra on es poden veure aquestes persones via webcam i la llista de participants al Webinar i tot el que es va dient via chat, esta molt bé i és una molt bona forma d’aprendre dels millors, a més a més, ens pot servir per a practicar l’anglès doncs és l’idioma utilitzat a les presentacions.

Com ja sabeu, Scratch fa desenvolupar el pensament lògic que fem servir els programadors, el que ells diuen el pensament computacional. En els darrers anys, s’ha reconegut la importància d’ensenyar programació per a resoldre problemes en un ampli ventall de conceptes, no només en el camp de la informàtica. A mida que les nenes i nens comencen a programar i a compartir els seus projectes, es converteixen en “Pensadors Computacionals” pensant de forma lògica per a resoldre problemes, es a dir, en petits programadors. Aprenen les bases de la programació i conceptes matemàtics, estratègies de disseny, resolució de problemes i col·laboració.
Aquest serà el primer d’una serie de 3 Webinar que es basaran en aquests aspectes, mostrant la forma de programar amb conceptes com seqüències, bucles, paral·lelisme, esdeveniments, condicions, operadors, variables, llistes, etc…

Preparats per a participar? Anota-ho a la teva agenda!! dilluns 28/3/2011 a les 12 de la nit.

Aquí teniu el link per a poder accedir al Webinar, podeu accedir identificant-vos si teniu usuari i password o com a convidat.
http://connectpro53415882.adobeconnect.com/mar2011/

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.

2 respostes a «Webinar sobre Pensament Computacional»

Els comentaris estan tancats.