1. Conceptes de programació – 1.3 Estructura

1. Conceptes de programació

1.3. Estructura

Els programes segueixen una estructura determinada segons el llenguatge en que treballem, en el cas d’Scratch, podem dir que tots els programes tindran un bloc arrodonit de la secció Control com a primera instrucció, són els únics que no poden tenir un altre bloc per sobre d’ells, (caurien!!, doncs no tenen cap encaix).

A partir d’aquests, podem afegir qualsevol bloc dels disponibles, tot i que serà responsabilitat nostre col·locar-los en l’ordre correcte per a que facin el que esperem.


Com es pot veure a l’exemple, el programa s’inicia quan algú prem la bandereta verda, llavors es calcula la suma entre dos nombres constants, el 2 i el 3, no d’altres i sempre aquests -quina utilitat pot tenir un programa que sempre fa la suma dels mateixos 2 nombres?- haurem d’esperar una mica per veure els conceptes de constants i variables 😉 i es guarda el resultat en un bloc de la secció Variables que hem anomenat “resultat” per seguidament informar per un espai de temps de 2 segons amb un missatge que la suma és ¿?¿?¿?¿ és clar 5.

Aquesta estructura és la que seguirem en tots els nostres programes, això si, segurament seran més complicats i llargs, i tot i que dins d’un mateix programa les instruccions s’aniran avaluant una darrera d’altre, veurem més endavant com trencar aquesta seqüencialitat per a la nostra conveniència.

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.