Scratch Podcast

La Natàlia Pujades i el Joan Artés són dos joves emprenedors a qui els encanta Scratch. Fa uns mesos van proposar-se anar més enllà de les activitats extraescolars presencials que fan en l’acadèmia scratch.barcelona i van engegar el projecte Scratch School, una plataforma en línia en la que infants, joves i adults aprenen a programar amb Scratch per mitjà de cursos i videotutorials.

Alguns lectors recordareu que ja vaig parlar d’aquest segon projecte en la publicació #ScratchRoom, un concurs de jocs d’escapada en viu creats amb Scratch que ha estat organitzat per Escoles Minguella i té com a premi l’accés a la plataforma en línia Scratch School.

Avui he volgut dedicar aquesta entrada de blog a una nova iniciativa de la Natàlia i el Joan: Scratch Podcast.

Què és Scratch Podcast?

D’acord amb el Termcat, un podcast és un fitxer de ràdio, de so o de vídeo destinat a la difusió per podcàsting, és a dir, per Internet, de manera que l’usuari, per mitjà d’una subscripció, pugui descarregar els arxius al seu ordinador de manera automàtica i escoltar-los o veure’ls quan vulgui, ja sigui des de l’ordinador mateix o bé, especialment, des d’un reproductor portàtil.

Així doncs, Scratch Podcast és un podcast en format de so de divulgació de la programació educativa i tot el que l’envolta: actualitat sobre Scratch i derivats, esdeveniments makers, iniciatives emprenedores… S’emet en castellà, cada programa té una durada aproximada de 30 minuts i té una periodicitat setmanal.

Els 5 primers episodis

En el moment d’escriure aquestes línies, s’han publicat 5 programes. El número 1 va ser una presentació del podcast; en el número 2 es va dedicar als Scratch Days i a la definició de Scratcher; en el número 3 es va parlar del programari lliure i dels Open Awards, que van premiar Scratch School com a millor empresa emergent; el número 4 va recollir els darrers esdeveniments makers col·laboratius.

Avui mateix han compartit el programa número 5 en el que he tingut l’oportunitat de participar i explicar els orígens d’aquest blog, compartir les comunitats de les que formo part, recursos que utilitzo, algunes reflexions, idees i consells… Si l’escolteu, tant de bo aquesta mitja hora de conversa us sigui d’interès!

5. Compartiendo ideas con Pau Nin

Aprofito per agrair a la Natàlia i el Joan que hagin pensat en mi com a primer col·laborador per a aquest podcast que de ben segur tindrà un llarg recorregut i cada vegada serà més popular. Si voleu fer-lo possible podeu col·laborar-hi amb una falca: m’agrada la idea que han tingut, ja que el cost equival al número del programa, és a dir, podeu patrocinar el pròxim programa per 6 €, el següent per 7 €…

I si no esteu familiaritzats amb els podcasts, aquesta pot ser una bona oportunitat per descarregar-vos alguna de les aplicacions que permeten subscriure’s i rebre notificacions cada vegada que es publica un nou episodi. També us convido a seguir Scratch Podcast a Twitter i a fer-ne difusió 😉

Força Scratch!