Revista Hello World

Hello World és una revista sobre programació educativa i creació digital. Es tracta d’una publicació quadrimestral de descàrrega gratuïta que s’edita en anglès, ja que està destinada a educadors del Regne Unit. Voleu saber-ne més?

Feta per educadors, per a educadors

Al juliol en vaig parlar a l’entrada Propostes per a l’estiu. Al gener la vaig recomanar a Programació i robòtica educativa al dia. I ara, amb la recent publicació del número 5, mereix que en parlem amb més detall.

Hello World és fruit de la col·laboració entre Raspberry Pi, BCS i Computing at School i està sota la direcció de Russell Barnes i Miles Berry. Com deia, la revista està destinada a educadors del Regne Unit i per a ells és gratuïta la versió en paper.

Nosaltres podem gaudir de tots els pdf gratuïts en aquesta pàgina! Hi trobareu novetats, ressenyes, recomanacions, projectes, activitats i molt més!

Articles destacats

És molt significatiu que, al gener de 2017, dediquessin les pàgines centrals del número 1 al llegat de Papert, pioner de la programació educativa i pare del moviment maker (o faedor).

Al maig de 2017, la celebració dels 10 anys de Scratch va tenir el protagonisme del número 2 amb una entrevista a Mitch Resnick.

Quatre mesos després, al número 3 trobem un article en què un grup internacional d’experts analitza enfocaments i tecnologies innovadores per avaluar les habilitats de programació.

Al número 4, publicat al gener d’enguany, de nou un grup d’experts discuteixen enfocaments amb èxit per al desenvolupament professional.

Al número 5 han reunit una àmplia gamma d’experts per compartir idees, pensaments i consells sobre com portar l’enginyeria a l’aula, i maneres d’inspirar la propera generació.

En aquest número 5 també trobarem un article sobre l’esperada versió de Scratch 3.0, un altre titulat “The BEE-BOT: Just what is a computer?” i una comparativa entre Scratch, Snap! i GP que proposa aquest darrer com a continuació de Scratch.

No vull deixar passar un detall que convé reconèixer i valorar: si us fixeu, a totes les portades apareix una nena, noia o dona. Això ho interpreto com a promoció de vocacions femenines en tecnologia.

Amb tot, us animo a dedicar-hi temps: de ben segur hi trobareu un grapat de recursos i aprenenatge!

També us pot interessar: