Programació Visual amb Scratch

Un llibre en català per aprendre Scratch

Dies abans de Sant Jordi vam fer un recull de 10 llibres de programació i robòtica educativa. D’entre els cinc que anaven destinats a educadors, avui veurem amb més detall un que recentment ha estat publicat en català.

Programación Visual amb Scratch és un llibre que val com a manual de referència per conèixer l’entorn de programació de Scratch i desenvolupar les primeres pràctiques. Així doncs, es tracta d’una síntesi de continguts per a que qualsevol docent, monitor/a, mare o pare conegui l’entorn de Scratch i les possibilitats educatives que ofereix.

L’autor d’aquest llibre és el Marco A. Rodríguez, gran coneixedor i referent en el nostre país de la programació educativa: per aquest motiu va participar en la taula rodona de la Jornada Programa d’aquest any, vídeo que podreu veure enllaçat aquí. Com bé s’explica a la contracoberta, amb aquest llibre ha volgut sintetitzar, revisar i ordenar tots els materials que ha fet amb el seu equip al llarg dels darrers sis anys.

 

Què hi trobarem?

El llibre està dividit en diferents seccions:

  • Recursos: Recursos per explicar conceptes i treballar la part més “teòrica” de la disciplina.
  • Pràctiques: Part central del llibre que possibilita conèixer l’entorn de Scratch per mitjà de pràctiques; estan classificades en diferents categories segons la implicació i complexitat requerida: Simuladors, Pràctiques senzilles, Pràctiques mitjanes i  Pràctiques avançades.
  • Altres horitzons: Un recull de versions del programari i diferents elements per experimentar.

Pots accedir a una imatge del sumari fent clic aquí.

 

Accés al campus virtual MARF

És evident que l’experiència d’aprenentatge va més enllà de la lectura, doncs cal compaginar el llibre amb l’ordinador per posar en pràctica el que s’hi explica. En aquest sentit, els autors han sabut treure’n partit amb dos recursos: enllaços QR en el llibre que enllacen a vídeos i contingut digital i el campus virtual MARF. I és que la simple adquisició d’un exemplar inclou un mes d’accés al curs de Scratch del seu campus per tal de poder posar a prova el treball desenvolupat en les pràctiques.

 

On adquirir el llibre en català

Aquesta és la pàgina dedicada al llibre al lloc web de MARF. Com he dit, la versió en català ha estat publicada recentment, per això el millor serà que contacteu amb info@marf.es. Per la meva part, ja actualitzaré aquesta publicació quan estigui disponible en altres botigues.

#ForçaScratch!