Ninus i Scratch

Fa uns dies, l’Adso i el Carles, responsables del desenvolupament de Ninus em van convidar a conèixer aquesta plataforma tecnològica audiovisual i interactiva per a nens i nenes de parvulari.

Però què és Ninus?
Doncs uns continguts educatius dissenyats per a projectar-se sobre el terra i convertir aquest espai en una mena de PDI interactiva per a els més petits. El professor pot controlar les activitats fent servir una tablet i els nens un cop entren a l’espai projectat al terra, passen a controlar l’acció del conté o activitat projectada.

El hardware o maquinari que permet dur a terme tot això, és diu Ninus Box i conté tot el necessari per a poder començar a treballar a qualsevol aula, a més a més de ser mòbil, és totalment autònom i facilita als mestres el desenvolupament de l’activitat que vulguin ensenyar. Ninus Box detecta el moviment, els gestos i la veu d’un o diversos nens que entrin dins el quadre de projecció al terra.

I què te a veure Ninus amb Scratch?
Doncs molt fàcil, els creadors han pensat que tot i subministrar un munt d’activitats en forma de contes, fitxes, llibres, etc… molts mestres voldrien desenvolupar el seu propi material per a treballar amb els nens, i es van decidir a crear una extensió per a Scratch, donant així la possibilitat de realitzar tot allò que el mestre pugui crear en Scratch, ja que un cop carregada la extensió, s’activen unes noves instruccions per a detectar el moviment, etc… més o menys com ho fem amb la PicoBoard o els motors de Lego. En fi, tota una possibilitat de creació que connecta d’una forma nova Scratch amb el món real.

En aquest vídeo podeu veure una demostració de Ninus i Scratch, per a més informació, consulteu el seu lloc web a www.ninusuniverse.com

Avatar

Autor: Eugeni Catalán

Desprès de descobrir l'Scratch m'he fet un fan d'aquest llenguatge de programació per a nens i no tant nens des de'l qual es poden crear animacions, jocs, històries interactives, música i fins i tot art.

Una resposta a «Ninus i Scratch»

Els comentaris estan tancats.