AutoScratch: Càrrega automàtica de projectes

AutoScratch és una funcionalitat que pot ser molt útil per a jornades i presentacions, portes obertes… Una fantàstica idea que el Pau Córdoba ha compartit al blog Crear Jocs amb Scratch!

L’adreça URL d’un projecte de Scratch

Ningú es sorprendrà si dic que cada projecte de Scratch té assignada una adreça URL diferent: s’assigna un nombre de 8 o 9 xifres, com en aquest cas scratch.mit.edu/projects/199103359/

Però no sempre es mostrarà així: per exemple, a principis de curs vam parlar dels Micromons, una funcionalitat que elimina la paleta de blocs. Aleshores vam dir que la clau estava en la URL, ja que cal escriure scratch.mit.edu/projects/embed-editor/199114724/?isMicroworld=true

D’aquest “embed” en català en diem Incrusta, paraula que veurem al peu de qualsevol projecte; al fer clic es desplega un codi html que ens permetrà integrar-ho en una pàgina, com he fet a continuació:

<iframe allowtransparency=”true” width=”485″ height=”402″ src=”//scratch.mit.edu/projects/embed/199103359/?autostart=false” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Si no es visualitza és degut al Flash. Feu clic a l’enllaç “this page” i després a “Permet”

Autostart=true

Si us fixeu en el codi anterior, després del nombre específic del projecte apareix autostart=false: i és que caldrà que premeu la bandera verda per a que comenci la reproducció del projecte.

Si modifiquem el paràmetre per autostart=true, el projecte es reprodueix automàticament quan carrega la pàgina web.

<iframe allowtransparency=”true” width=”485″ height=”402″ src=”//scratch.mit.edu/projects/embed/199103359/?autostart=true” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

AutoScratch

Un cop feta aquesta introducció, ens preguntem: podem fer que els projectes es carreguin de forma automàtica i que passi d’un a l’altre com si fos una presentació de diapositives? Doncs sí: mireu aquest exemple!

AutoScratch és una funcionalitat que pot ser molt útil per a jornades i presentacions, portes obertes… Una fantàstica idea que el Pau Córdoba ha compartit al blog Crear Jocs amb Scratch!

Donat que aquesta invenció és recent i pot tenir alguna modificació, no compartiré aquí les instruccions ni el codi sinó que us convido a visitar el blog Crear Jocs amb Scratch per aprendre a crear-ho de la mà del Pau Córdoba.

I com ell sempre diu: #ForçaScratch!