Què és Scratch?

– Gener 2017 –

Aquesta pàgina és una versió antiga: accés a l’actual

Scratch és un llenguatge de programació visual i molt divertit, creat per la gent del MIT i enfocat als més petits, de 7 anys a 99 anys. Amb ell es poden fer jocs, animacions, música, art, el limit està en la nostra imaginació. Mireu aquest vídeo amb un bon recull de les seves possibilitats.

Scratch

El protagonista principal és el gat Scratch, tot i que podem fer servir d’altres animacions existents o crear-ne de noves per fer-les servir en el nostre projecte.

Disposem d’uns blocs de construcció distribuits per tipus i colors per fer més fàcil el seguiment d’un programa, que haurem d’anar encaixant a l’espai corresponent per tal de que el gatet faci el que li demanem en el rectangle d’execució.

blocs

I un cop finalitzat el podem penjar al lloc web del MIT per a que tothom el pugui veure i gaudir de la nostra creació, us sorprendrà la quantitat de gent que s’interessarà pel vostre projecte. Ja hi ha més de 429.000 projectes dels quals podem aprendre doncs tots són públics i els podem descarregar al nostre ordinador per veure com estan fets.

Per iniciar-vos en l’Scratch consulteu les categories Tutorial i vídeos on podreu aprendre les funcions bàsiques. I si voleu saber que es diu sobre l’Scratch i l’ensenyament de les TICs a les escoles feu una ullada a la categoria notíciesdivulgació i educació digital.

Que us ho passeu molt be programant amb Scratch!!

6 respostes a «Què és Scratch?»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *