Jornades Scratch al novembre

Aquesta entrada es podria haver titulat ScratchEdMeetup + Scratch Challenge Day però amb aquests noms encara algú s’espantarà… Traieu les agendes: al final trobareu un bon grapat de jornades més!

Trobada ScratchEdMeetup (dissabte 17)

El dissabte 17 de novembre de 10:00 a 13:00 el Punt Multimèdia acollirà al seu espai (al Parc de l’Espanya Industrial, barri de Sants) la tercera trobada ScratchEdMeetup del curs!

Com sempre, el programa i continguts de la trobada el configurarem allà mateix entre tots/es a partir dels interessos comuns. És a dir, tots/es hi sou convidats/des: mestres d’Infantil o Primària, professors de Secundària i adults, monitors/es d’extraescolars i altres tipus d’educadors, sigui quin sigui el vostre nivell (més informació aquí).

La trobada de dissabte 17 és gratuïta i no cal reservar entrada, però agrairem que confirmeu l’assistència en l’esdeveniment de Meetup o escrivint un correu a info[arroba]scratchcatala[punt]com.

Scratch Challenge Day (dimarts 20)

El 7 d’octubre de l’any passat vaig participar en la primera edició d’aquesta jornada. L’experiència va ser boníssima per això us animo a fer el possible per participar al que serà el 2n Scratch Challenge Day.


Tal i com s’explica aquí, mSchools organitza un taller presencial pràctic adreçat a tots aquells docents interessats a treballar i consolidar els conceptes de programació amb Scratch.

Es plantejaran tres tallers simultanis: un de nivell bàsic/inicial, un altre nivell de consolidació i un altre de nivell avançat.

L’Scratch Challenge Day es celebrarà el dimarts 20 de novembre de 17:00 a 20:00 al CESIRE (av Drassanes 10): inscripcions.

Nota 1: entenc que és exclusiu per a docents en actiu ja que demana nom i codi del centre de treball, però no ho he contrastat amb els organitzadors. De ben segur serà profitós per a tots/es aquells/es docents interessats en participar en la pròxima edició de l’Scratch Challenge.

Actualització: Robòtica Social (dimecres 21)

He sabut de l’organització de la Setmana de la Robòtica Social i ho he trobat d’allò més interessant. D’acord amb el programa, el pròxim dimecres 21 a les 17:30 el CosmoCaixa acollirà una Xerrada pràctica per a professors i mestres: Recursos i activitats de robòtica per treballar a les aules.

Es tracta d’una taula rodona sobre robòtica educativa que comptarà amb la participació de Francesc Rambla (Bitbot), Carles Soler (Fundació Educabot), Marta Peracaula (PECOFIM) i algun docent encara per confirmar.

A més, en paral·lel s’oferirà la possibilitat que els assistents experimentin amb materials, eines i robots educatius gràcies a la col·laboració d’algunes empreses del sector.
Evidentment no serà l’únic esdeveniment, per això si esteu interessats en qüestions de caire ètic al voltant de la robòtica us convido a donar un cop d’ull al programa.

Les inscripcions es poden realitzar omplint aquest formulari. Allà hi seré: ens trobarem?

Altres esdeveniments al novembre

En aquest calendari podreu veure de forma senzilla els diferents esdeveniments programats. D’acord amb el títol, no hi ha específicament de programació i robòtica educativa sinó que hi recullo d’altres que considero d’innovació educativa i TIC.

Ja per acabar…

Recordeu que al novembre també es celebra el Bebras Contest i la setmana europea de la robòtica ERW2018! Més informació en aquesta entrada del blog!

Code Week, Ada Lovelace, Bebras, ERW2018 i L’Hora del Codi